Za naročilo pokličite: 

040-123-711

Polaganje vinila

Pohitrite obnovo stanovanja in za svoja tla izberite polaganje vinila


V zadnjih nekaj letih so obdelovalne tehnike vinila tako napredovale, da na prvi poglej skoraj ne moremo razlikovati med pravim lesenim podestom in vinilnim nadomestkom. V naši ponudbi najdete estetsko dovršene imitacije lesa in kamna, ki jih lahko umestite v različne prostore. Polaganje vinila je sicer enostavnejše od polaganja parketa, a pri tem ne smemo zanemariti dejstva, da tudi tu obstajajo stroga pravila, ki se jih moramo držati. Pred začetkom je potrebno dobro očistiti betonsko podlogo, s katere smo uspešno odstranili staro talno oblogo. Ker želimo, da je polaganje vinila izvedeno v sterilnem okolju, z robnih ploskev odstranimo tudi morebitne plesni in oluščen omet. Največja prednost talnih oblog iz umetnih mas je ta, da jih enostavno čistimo in vzdržujemo. Aplikacija in polaganje vinila je priporočljiva tudi za delavnice in ostale visokopretočne prostore.

Vinil dobro poznamo in v svojem naboru strankam nudimo samo najbolj kakovostne izdelke priznanih proizvajalcev, kot je Kärsh.

Lahko pa nas tudi pokličete na našo kontaktno telefonsko številko: 070-808-888

Vzorci


S prefinjenimi vzorci in imitacijami lesa in kamna lahko poustvarite različne sloge, kot so rustikalnost, robustnost in klasična eleganca. Na zalogi imamo več kot 60 različnih vzorcev.

Hitrost


Polaganje vinila je hitro in ne zahteva preveč invazivnih priprav prostora in površine. Naši mojstri poskrbijo za natančno aplikacijo in morebitno sanacijo starih ploskev.

Cena


Vinilne talne obloge predstavljajo cenovno ugodnejšo različico talnih oblog, a ne na račun kakovosti. Vsi izdelki v naši ponudni so nosilci svetovnih certifikatov kakovosti.

Vzdrževanje


Čiščenje vinil talnih oblog je enostavno, vse, kar potrebujte, je topla voda in nekaj kapljic nežnega čistilnega sredstva. V primeru poškodbe se obrabljena ploskev hitro odstrani.

Razmišljate o zamenjavi talnih oblog?

Primeri naših dosedanjih projektov


Sprehodite se skozi naše dosedanje projekte in se prepričajte o naši strokovnosti. Po posvetu s stranko vedno podamo tudi svoje mnenje, saj menimo, da lahko samo s transparentnostjo dosežemo dober vzajemen odnos in končne rezultate.

Polaganje vinila poteka v več korakih


Potrebujete trpežne talne obloge, ki bodo uspešno kljubovale dnevnim obremenitvam? Tla iz vinila so trpežna, estetsko dovršena in 100 % vodoodporna rešitev.

Vinilne talne obloge na klik

Vinil na klik združuje dve glavni prednosti: enostaven način polaganja (kot sestavljanka) in so 100 % vodoodpornost. Pogosto nastopajo tudi pod imenom plavajoče talne obloge, polaganje vinila ni fiksiran na tla, temveč »lebdi« v zraku. V zadnjih 10 letih se vse več Slovencev odloča za to vrsto talnih oblog, glavni razlogi za razvoj tendence pripisujemo dekorativnim trendom, vse večji vzdržljivosti in trpežnosti ter njihovi vsestranski uporabi. Predstavljajo odlično izbiro za sobe z tlemi, ki so nesimetrične oz. neravne, polagamo jih lahko tudi čez obstojnejše talne obloge. Vaš pasji ljubljenček redno pušča lužice po stanovanju? Z vinilnimi talnimi oblogami se boste rešili tudi te nadloge, saj je površina izredno preprosta za čiščenje.

Zakaj izbrati vinil talne obloge?

Tehnike obdelovanja vinila so v 30 letih izredno napredovale. Če je vinil nekoč veljal za cenen material, ki se je hitro obrabil, danes uspešno konkurira tudi klasičnim talnim oblogam, kot je parket.  Imitacije naravnih materialov so estetsko dovršene. Brez slabe vesti jih lahko vgradite in kombinirate s klasičnim interiorjem. Dolga desetletja je bila možnost poceni vinilnih tal ocenjena kot “poceni”. Razvil je slabo predstavitev, zaradi česar je na trg prišel širok spekter luksuznih materialov za tla. Ker je bilo v zadnjih nekaj desetletjih na voljo več možnosti, je bil slab vinil nadomeščen s “modernimi” in “trendovskimi” vinilnimi ploščami.

Priprava tal za polaganje vinila

Priprava tal je izrednega pomena za uspešno aplikacijo vinil talnih oblog. Najpogostejša tla, kamor polagamo novo oblogo, se med seboj razlikujejo in v grobem vključujejo: estrihe, terac, lesene površine, linoleji … Talne obloge se med seboj razlikujejo in zato je potrebno pred polaganjem vinila ugotoviti, če so izbrane talne obloge kompatibilne s tlemi. V grobem velja, da se da vinilne plošče polagati na vse vrste betonskih podlag. Če želite mehkejša tla, je potrebno temu primerno prilagoditi tudi debelino vinila. Vinil na klik je tako boljša izbira, če želite udobnejša tla.


Pogosta vprašanja in odgovori:

Od česa je odvisna izbira vinil talnih oblog?

Pri izbiri talnih oblog je potrebno upoštevati številne dejavnike. V prvi vrsti razmislite o namembnosti prostora, v katerem boste izvajali polaganje vinila. Kopalnica in kuhinja predstavljata večjo možnost stika tal z vodo, zato je v tem primeru izbira vinil talnih oblog smotrna. Za večje prostore, kjer ploskev presega določeno kvadraturo, je potrebno izboljšati dimenzijsko stabilnost tal z diletacijo.

Kako poteka montaža?

Če boste vinil polagali sami, potem so plavajoče vinilne plošče bolj primerne za vgradnjo, saj delujejo na princip sestavljanke. Tudi če niste strokovnjak, boste hitro razumeli način montaže. Za 100 % kakovostno izvedena dela izberite strokovno pomoč, saj polaganje vinila v sebi skriva nekaj pasti, v katere se lahko hitro ujamete.

Kako dolgo traja polaganje vinila?

Odvisno od površine in kakovosti pripravljene temeljne plošče. Aplikacija je lahko končana v enem tednu, v primeru, da je potrebna bolj poglobljena sanacija, se proces podaljša za kakšen dan ali dva. Vsekakor pa je v primerjavi s parketom vinil položen hitreje.

Kako je z vzdrževanjem?

Vinilne talne obloge se čistijo s pomočjo vode in nežnega čistilnega sredstva, kot je detergent za pomivanje posode. Nikakor vinilna ploskev ne sme priti v stik z invazivnimi bazami, ki bi lahko poškodovale ali razjedle vrhnjo plast.