Za naročilo pokličite: 

040-123-711

Katalizator za boljše izgorevanje trdih goriv Soot off pellets

Katalizator za izboljšanje izgorevanja lesnih peletov oz. lesne biomase – v obliki peletov

PREDNOSTI:
* Površine celotnega zgorevalnega sistema postajajo čistejše in prevodnost je boljša;
* Dosežemo boljši izkoristek pri enaki količini uporabljenega kuriva;
* Z uporabo katalizatorja preprečimo tudi morebitne požare oz. vžige nanosov;
* Preprečimo korozijo v zgorevalnem sistemu;
* Intervali čiščenja kotla se podaljšajo, koncentracije škodljivih NOx, Sox in COx plinov se bistveno znižajo (tudi sajavost – do 70 %).
* Doziranje je zelo ekonomično – le 1 kg katalizatorja potrebujemo za 4 do 5 ton kuriva (za povprečne kotlovnice). Količine so odvisne predvsem od onesnaženosti zgorevalnega sistema, kemične sestave kuriva, količin kuriva za sežig in kvalitete kotla oz. kurilne naprave.

DELOV ANJE:
Katalizator deluje katalitično, pri visoki temperaturi sublimira – preide v plinasto stanje. Ti plini nato, reagirajo s karbonskimi in drugimi nanosi na dimnih ceveh in v zgorevalnem sistemu tako, da slednji odpadejo – se zaradi porozne strukture odlepijo od površine in posledično zgorijo.

NAČIN UPORABE:
Katalizator SOOT OFF PELLETS se dozira v zalogovnik lesnih peletov oz. lesne bio-mase, v razmerju 1 kg katalizatorja na 4 do 5 ton kuriva (odvisno od vrste kuriva in onesnaženosti zgorevalnega sistema). Priporočeno doziranje je nekje 3 do 4 peletke proizvoda SOOT OF PELLETS na 15 kg vrečo lesnih peletov ali lesne biomase.

Cena:16,25  z DDV
Kategoriji: ,

Dodatne informacije

Teža 0,6 kg