Za naročilo pokličite: 

040-123-711

Parket ustvarja toplino doma, ki je ne doseže nobena druga talna obloga

Pri kakovosti ne sprejemamo kompromisov, zato v naši ponudbi najdete parkete najboljših proizvajalcev lesenih oblog, kot je Boen. Boen parket že desetletja krasi domove po vsem svetu. Izbirate lahko med številnimi vzorci, dimenzijami in barvnimi kombinacijami, primernimi za različne arhitekturne stile in prostorske razporeditve.

Kot priljubljena izbira notranjih oblikovalcev parket slovi kot izredno topel element, ki uspešno razblinja težke note minimalizma in industrijskega dizajna. Temnejši parket, kot je ameriški oreh, prostoru dodaja pridih luksuznosti in prestiža. V kombinaciji s svetlimi odtenki je odličen okras večjim dvoranam. Vnesite več zračnosti in svetlobe v svoj dom in izberite hrastov parket, ki je naravno oljen in dodatno obdelan z naprednimi tehnikami. Mat videz omogoča manj pogosto brušenje, saj se ne obrabi v taki meri kot lakiran parket.

Pred nakupom se vedno vprašajte, katere so glavne lastnosti prostora, v katerem boste lesene talne obloge postavili. Nekateri prostori imajo namreč več obremenilnih elementov, kot so svetloba, velikost oken, količina notranje opreme … V primeru, da parket polagate v dnevni sobi, je bolj priporočljivo izbrati trpežnejše materiale, saj vam bodo ti služili dlje. Pohištvo je v povprečju najbolj zaslužno za površinske poškodbe in udrtine na mehki leseni podlagi, zato imejte pri izbiri v mislih tudi razporeditev svojega bivalnega prostora in njegovo pretočnost.

Izbira pravega parketa je odločilna stopnja pri gradnji doma. Skupaj z vami se trudimo izbrati tak parket, ki bi vam in vaši družini služil dolgo let in estetsko dopolnjeval vaš dom. Ne glede na to, ali živite v stanovanju ali hiši, je lahko lep in opazen detajl. Pri izbiri bodite pozorni tudi na zahtevnost vzdrževanja. Češnjev les je izredno občutljiv na mokroto in hitro razpoka, na drugi strani hrastov les velja za starosto talnih oblog in ga polagamo tudi v prostore, kjer se največ gibljemo.

Izberite večno talno oblogo, saj parket s svojim specifičnim karakterjem dviga prostor in mu daje globino. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali, katera izbira se bo najbolj podala v vaš prostor, zato bodo skrbi, ali ste izbrali pravi parket za vaš dom, povsem odveč. Pred začetkom polaganja vsako stranko tudi obiščemo in skupaj sestavimo projektni načrt ter prisluhnemo morebitnih željam. Kot strokovnjaki za parket vam bomo na koncu podali številne koristne informacije za vzdrževanje.

Lahko pa nas tudi pokličete na našo kontaktno telefonsko številko: 070-808-888

Še vedno niste prepričani, zakaj je parket dobra izbira? Sprehodite se po naši ponudbi in se prepričajte sami.


Pogosta vprašanja in odgovori:

Katero vrsto in barvo parketa izbrati?

Na to vprašanje je težko odgovoriti, saj ima vsak prostor svoj karakter, enako velja tudi za parket in ostale talne obloge. Bogata izbira razgibanih vzorcev ponuja veliko možnosti za popestritev prostora in izraz svojih osebnih preferenc. Za tiste bolj tradicionalne kupce so bolj primerni svetlejši in nenasičeni vzorci, kot sta jesen ali hrast. Seveda pri nas najdete tudi bolj eksotične vrste parketov, ki se med seboj razlikujejo po trdnosti in vzorcu.

Parket polagam v prostoru, ki je zelo pretočen. Katero leseno talno oblogo naj izberem?

Trše vrste lesenih oblog so bolj odporne na zunanje mehanske poškodbe, kot na primer bor, cedra in nekateri drugi iglavci sicer spadajo v skupino mehkega lesa, vendar se jih uporablja predvsem za zunanje aplikacije, kot so terase. Za notranjo uporabo je bolj primeren hrast.

Oljen in lakiran parket: kakšna je razlika?

Lesene obloge, ki so premazane z naravnim oljem, so enostavnejše za vzdrževanje, saj se preparat aplicira samo na bolj obremenjenih mestih, kot sta dnevna in otroška soba. Lakirana površina zahteva popolno odstranitev starega laka in obnovitveni tretma, kar je dolgotrajnejši postopek.

Slišala sem, da se pri polaganju parketa veliko praši. Je to res?

Načeloma to drži, a ne pri nas. V našem podjetju pri svojem delu uporabljamo samo najnovejše strojne pripomočke, kamor spada tudi brezprašni sesalec, ki nam omogoča, da pri svojem delu nismo samo izredno hitri, temveč tudi čisti.