Za naročilo pokličite: 

040-123-711

Vinilne talne obloge se vračajo

Ste razmišljali o renovaciji talnih površin ali pa želite izbrati pravo talno oblogo, ki bo najbolj ustrezala vašemu načinu življenja, željam in prostoru, ki ga na novo urejate? Potem ste na pravem mestu, saj je talna obloga vinil ena od možnih izbir talnih oblog, ki zadosti še tako zahtevnim uporabnikom.

Vinilne talne obloge so zelo priljubljena in pogosta izbira za vsa moderna stanovanja. Primerna za aplikacijo v spalnici, kuhinji, jedilnici, dnevni sobi, kopalnici, stranišču. Tudi na bolj obremenjenih in prehodnih pisarnah, se vinil vedno izkaže. Primerne so za današnji hiter način življenja, saj so zelo odporne, nezahtevne za vzdrževanje in imajo dolgo življenjsko dobo. V kolikor potrebujete naš nasvet glede vinilnih talnih oblog, katere izbrati, kaj je najbolj priporočljivo za vaš prostor ali imate vprašanje glede montaže, kontaktirajte nas in skupaj bomo rešili vse dileme.

Talna obloga – vinil je precej bolj odporen na vlago v primerjavi z laminatom ali parketom, hoja po njih pa je prijetna in tiha. Če imate otroke in hišne ljubljenčke, so tla večkrat mokra, a brez skrbi, tukaj nastopi vodoodpornost vinilnih oblog, saj vse tekočine ostanejo na površini in se ne vpijajo v talno oblogo.

Še ena izjemna lastnost vinila je, da je zelo trajen, saj je izjemno odporen na praske in različne udarce. Ob pravilnem in doslednem vzdrževanju lahko pričakujete življenjsko dobo tudi do 20 let ali še več. Vinilne talne obloge in njihova montaža so cenovno dostopne in primerne širšemu krogu uporabnikov.

Če ste mojster za vse, jih boste na enostaven način lahko položili tudi sami. Seveda pa za vse to lahko poskrbimo tudi mi, vi si, samo izberete želeno vinil oblogo.

Ena od možnosti pri izbiri talne obloge je tudi lepljenje. Pred samim polaganjem vinila z lepljenjem morate nujno tla zgladiti z izravnalno maso, ki jo nanesete v vsaj 3 mm sloju, nato pa vinilne plošče lepite drugo ob drugo s priporočljivim lepilom, pazite, da so vse plošče obrnjene v isto smer, tla pa zatem še povaljate s težkim valjem. V primeru, da vinil lepite na talno gretje, naj vas opozorimo, da temperatura te površine ne sme presegati 25 °C. Če niste povsem prepričani v svoje polaganje vinilne talne obloge, to raje prepustite našim mojstrom, ki bodo delo opravili strokovno in v dogovorjenem času.

Lahko pa nas tudi pokličete na našo kontaktno telefonsko številko: 070-808-888


Pogosta vprašanja in odgovori:

Katere vinilne talne obloge izbrati?

V naši pestri ponudbi lahko izbirate talne obloge različnih vzorcev lesa in imitacij ploščic, kamna, blaga itd. PVC vinil plošče so iz plastike, a mehke in tople na dotik. Potem ko se odločite za vzorec oz. imitacijo obloge, lahko izberete še med vinilom na klik in tistim za lepljenje. Kakšna je razlika med njima? Vinilne talne obloge na klik so tanjše in nudijo mehkejši občutek pod nogami in boljša izbira, če so vaša tla neravna ali z že obstoječo talno oblogo. Medtem ko so vinil plošče, ki se lepijo debelejše in ustvarjajo trši občutek hoje. Talna obloga - vinil je prava izbira za polaganje v prostorih s talnim gretjem kot v prostorih, kjer je prisotno več vlage. V primeru polaganja vinila na stopnice lahko vplivate tudi na debelino nastopne površine. Stopnicam lahko na začetku in koncu dodate ustrezne zaključke iz lesa in vinila, ki so vam všeč kot na primer oblečene stopnice, robne letvice ali pa kor stenski zaključek.

Kako se talna obloga vinil na klik polaga?

Izbrani material, ki ga boste polagali na primer v dnevni sobi, ga tam pustite vsaj 48 ur, da se ustrezno aklimatizira pred samim polaganjem. Če ne želite odstranjevati obstoječih talnih oblog ali celo keramičnih ploščic, lahko tako imenovani vinil na klik enostavno položite kar na obstoječo talno površino, razen na odslužen laminat in odslužen vinil. Tako boste na hiter in enostaven način konkretno spremenili prostor, tudi na primer v kuhinji ali kopalnici, če vas moti hlad ploščic.

Kako poteka vzdrževanje?

Omenili smo že, da je položen vinil na klik ali tisti lepljen enostavno vzdrževati, zdaj pa poglejmo, kako bodo vaše talne obloge zares obdržale sijaj. Seveda brez rednega čiščenja ne bo šlo. Priporočamo vam, da čistite tako suho kot tudi mokro, pri čemer večkrat uporabljajte suho čiščenje. Pod suho čiščenje spadata predvsem sesanje s sesalnikom in pometanje prostora, v katerem je položena talna obloga vinil. Pri uporabi sesalnika ni odveč opozorilo, da uporabljajte mehkejši nastavek za sesanje, da ne boste poškodovali vinila. Z mokrim čiščenjem pa boste odstranili trdovratnejšo umazanijo na primer madeže od čevljev. Uporabljajte čistila, ki se priporočajo za čiščenje vinilne talne obloge, le tako boste vinilu podaljšali sijaj in življenjsko dobo.

Na kaj je treba biti pri polaganju še posebej pozoren?

Pri polaganju vinila na klik preko že obstoječe talne obloge bodite pozorni, da na obstoječi podlagi ni izstopajočih žebljev ali kakršnih koli sledi vlage, saj bi se lahko nepravilnosti iz stare obloge zelo hitro prenesle na novo talno oblogo. Za polaganje vinila na klik v novogradnji pa ustrezno pripravite tla, ki morajo biti brez kakršnih koli razpok, čista, obstojna, stalno suha in ravna.